Verantwoord zonnen
U mag maximaal 40 keer per jaar plaatsnemen onder de voor u geschikte zonnebank gedurende het voor u geschikte aantal minuten.
U mag maximaal 40 keer per jaar plaatsnemen onder de voor u geschikte zonnebank gedurende het voor u geschikte aantal minuten.
Verantwoord zonnen begint bij Solar Zonnestudio. Afhankelijk van uw huidtype en de tijd die u al in de zon heeft doorgebracht adviseren onze professionele medewerkers welk type zonnebank het beste bij u past.
Ook kunt u advies van onze zonneconsulenten inwinnen op het gebied van zonnecosmetica.
Zonlicht is de enige bron die Vitamine D3 in het lichaam kan aanmaken. Vitamine D3 zorgt o.a. voor de aanmaak van kalk, wat bijdraagt aan sterkere botten.
Zonlicht kan ook diverse huidziektes verhelpen zoals psoriasis, eczeem, acné en zelfs zonneallergie. En niet te vergeten: zonlicht maakt de “geluksstof” endorfine aan, waardoor u zich “happy” voelt.
Bezoek onze studio voordat u op zonvakantie gaat. Onder onze zonnebanken kunt u uw huid alvast laten wennen aan de UV-straling.
Ook kunt u professioneel advies van onze zonneconsulenten inwinnen. Het is geen goed idee om uw witte winterlijf tijdens een korte zonvakantie teveel bloot te stellen aan UV-licht.
Door uw huid op verantwoorde wijze voor te bruinen, voorkomt u verbranding tijdens de vakantie en profiteert u optimaal van de positieve effecten van de zon.
Wilt u een kleurtje opbouwen voor een speciale gelegenheid? Dan is het belangrijk dat u hier ruim van tevoren mee begint. Een mooie bruine kleur dient u rustig op te bouwen.
Bij Solar Zonnestudio adviseren wij 3 weken uit te trekken voor een kuur, 2 á 3 keer per week langs te komen en de zonnebanksessie per keer met een minuut of 3 op te bouwen.
Ga ervan uit dat u een keer of 10 komt zonnen in 3 weken. Daarna kunt u 1 keer per week zonnen om uw mooie kleur bij te houden.
[/mpc_callout]
De norm stelt onder meer dat zonnebanken niet meer straling mogen afgeven dan 0,3 W/m2, oftewel: de kracht van de zon op de stranden van de Middellandse Zee rond het middaguur.
Eveneens moeten er in zonnestudio’s duidelijk waarschuwingen zijn aangebracht over de mogelijke risico’s van (overmatig) zonnen en zonnebankgebruik. Solar zonnestudio voldoet aan al deze eisen.
Het antwoord is nee. Kinderen onder de 18 zijn niet toegestaan onder de zonnebank.
Het is niet zo dat zonlicht slecht is voor kinderen, maar als ze regelmatig buiten spelen krijgen ze wel genoeg zon.
Teveel zonlicht in de jeugdjaren kan het ontstaan van moedervlekken tot gevolg hebben doordat beschadigde cellen zich delen omdat de kinderhuid nog groeit.
Dit doet het risico om op latere leeftijd huidkanker te krijgen toenemen en moet daarom worden afgeraden.
Smeer uw kinderen daarom ook goed in met een hoge SPF in de buitenzon om verbranding en beschadiging van de cellen te voorkomen.
Het antwoord is nee. Kinderen onder de 18 zijn niet toegestaan onder de zonnebank. Het is niet zo dat zonlicht slecht is voor kinderen, maar als ze regelmatig buiten spelen krijgen ze wel genoeg zon. Teveel zonlicht in de jeugdjaren kan het ontstaan van moedervlekken tot gevolg hebben doordat beschadigde cellen zich delen omdat de kinderhuid nog groeit.
Dit doet het risico om op latere leeftijd huidkanker te krijgen toenemen en moet daarom worden afgeraden.
Smeer uw kinderen daarom ook goed in met een hoge SPF in de buitenzon om verbranding en beschadiging van de cellen te voorkomen.
Onze zonnebanken worden allemaal met de hand bediend. Dat wil zeggen dat je zelf bepaald wanneer je de bank open of dicht doet, het gaat niet automatisch.
Je kunt de kap een stuk (of helemaal) open laten staan, maar dit heeft wel effect op je bruiningsresultaat.
Als u naar het strand bent geweest gaat u toch ook douchen? Het bruiningsproces speelt zich af IN de huid en niet erop. U kunt uw kleur er dus niet afwassen. Wanneer u een zonnecosmetica gebruikt met een bronzer (zelfbruiner) is het wel verstandig een paar uur te wachten ivm de inwerking van de crème en de optimalisering van de bronzer. Gebruik na het douchen wel een aftersun product.
Ja, UV straling is geen röntgenstraling en komt alleen in de huid, de straling bereikt de baby dus niet. Wel is het verstandig een handdoek over uw buik te doen omdat de ogen vaak het eerst ontwikkelen en het licht hinderlijk kan zijn. Wanneer u verder in uw zwangerschap bent kan de warmte wel onprettig zijn voor de baby, ga dus niet te lang. Sommige vrouwen kunnen een zwangerschapsmasker ontwikkelen door verstoring in de hormoonhuishouding. Dit kan zelfs jaren na de bevalling nog zichtbaar zijn. Verantwoord zonnen tijdens de zwangerschap zal zorgen dat uw Vitamine D-niveau op peil blijft. Dit is niet alleen goed voor uw eigen lichaam, maar ook voor dat van uw baby. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken, waarin het belang van voldoende Vitamine D voor moeder en kind tijdens de zwangerschap wordt benadrukt.
Na verloop van tijd zullen alle tatoeages iets slijten en verbleken, maar dat is niet een direct gevolg van ultraviolette straling.
Wel kunnen sommige kleuren inkt, met name groen en rood, in combinatie met zonlicht een allergische reactie oproepen.
Blijkt dit het geval, dan kunt u tatoeages in de zon of op de zonnebank het beste afdekken of beschermen met een
anti-zonnebrandmiddel met een hoge tot zeer hoge bescherming (SPF van 20 of hoger).
Hoe vaak mag ik zonnen? Per dag mag u niet meer dan uw persoonlijk afgestemde dagelijkse hoeveelheid zonlicht (1 MED= Minimale Erytheem Dosis).Dit krijgt u doorgaans per studiobezoek. Dus niet ‘s morgens op de zonnebank en dan ‘s middags nóg een keer of naar het strand. Per jaar niet meer dan 50 MED. Dit staat gelijk aan 40 keer op de zonnebank (buiten vakanties / buitenzon) gebaseerd op de adviezen van de Gezondheidsraad aan de Minister van VWS, 1986/9 en 1994/05.
Nee, in de zon zal u een anti-zonnebrandmiddel met een beschermingsfactor gebruiken om verbranding te voorkomen. Op de zonnebank hoort u de op uw huidtype afgestemde hoeveelheid zonlicht te ontvangen, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebankstralen waardoor u mogelijk een te geringe dosis ontvangt om bruin te kunnen worden.
Als u zont op een moderne zonnebank, waar doorgaans voldoende UVB-straling uitkomt, wordt uw huid niet alleen bruiner maar treedt er ook huidverdikking op. Dit is een natuurlijk beschermingsmechanisme van de huid tegen een teveel aan UV-straling. Het is alleen niet te zien, waardoor het moeilijk vast te stellen is in welke mate dit gebeurt. U mag er dus niet zondermeer van uit gaan dat u wel voldoende beschermd zal zijn voor een zonvakantie.
Veel mensen hebben, zonder het te weten, last van een bepaalde schimmel (Pityrosporon). Die vertraagt de pigmentatie en verdikt de opperhuid. Hierdoor wordt hij pas zichtbaar als de omliggende huid na het zonnen wél verkleurt. Soms verdwijnt de schimmel vanzelf weer. Anders kunt u een seleniumdisulfide bevattende shampoo of zeep (van de apotheek)gebruiken.